Skip to main content
Wie ben ik

Alles verliep redelijk normaal, maar toch knaagde er iets. Het voelde als een te strakke jas, een ongemak dat af en toe opspeelde. Soms zat ik niet helemaal lekker in mijn vel. Ook leek het alsof ik niet goed kon verbinden met mijn omgeving; alsof we een andere taal spraken.

Maar wat was het precies? Het was lastig om mijn vinger erop te leggen, laat staan om er iets aan te doen. Dit gevoel was er zo’n 15 jaar geleden.

Peter-Jan Melenhorst Coaching

Mijn eigen ontwikkel reis

Achteraf gezien markeerde dit het begin van mijn persoonlijke leiderschapsreis, die ook een enorme impact had op mijn professionele leven. Door opleidingen, deelname aan diverse workshops en de steun van werkgevers die ruimte gaven voor mijn leiderschapsontwikkeling, zijn mijn inzichten gegroeid. Onder begeleiding van deskundige coaches ben ik steeds beter gaan begrijpen wat mijn diepere drijfveren en energie zijn. Zeven jaar geleden ben ik begonnen met mediteren, wat mijn zelfkennis en inzicht enorm heeft verruimd. Meditatie is nu een vast onderdeel van mijn leven.

Mijn missie

Ik help mensen om meer geluk, rust en energie te ervaren, zowel in hun persoonlijke als professionele leven. Dit doe ik door individuele coaching gericht op persoonlijke en professionele groei. Ook coach ik organisaties op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling, waarbij individuele groei samensmelt met de doelstellingen van de organisatie.

Ik geloof dat mensen die goed in hun vel zitten, positief in het leven staan en open zijn voor nieuwe ervaringen. Dit leidt tot een positieve benadering van anderen en draagt direct bij aan meer geluk, liefde en vrede in de wereld.

Mijn complete werkervaring op LinkedIn
Ga naar mijn LinkedIn klik hier

Buiten werktijd

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur door te gaan hardlopen of gravelbiken. De foto’s geven een glimp hiervan weer ๐Ÿ˜Š. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn gezin tijdens vakanties, waarbij we kamperen en nieuwe prachtige gebieden ontdekken. Het proeven van lokale lekkernijen die de streek uniek maken, is voor mij een essentieel onderdeel van deze ervaringen!

Mijn logo

Het symbool in mijn logo is de Torus knoop, een wiskundige benadering van gelijken (R3). Voor mij symboliseert de Torus knoop de continue samenhang tussen Individuele groei, professionele ontwikkeling en organisatie doelstelling. Tevens zie ik dit symbool kracht en flexibiliteit uitstralen. Het is ook een mooi beeld van mijn drie activiteiten, Coaching, Team ontwikkeling en Interim management. Losstaande opties maar het sterkst samen.

Trots op de organisaties waar ik een bijdrage aan heb kunnen leveren de afgelopen jaren

Coaching

2024 – De Nieuwe Gevers – business coaching

Sofia tells: โ€œDit project stelt ons in staat: With the successful completion of this project, we've gained significant…
Werkervaring

2023 – Tuinvisie transformatie

Tuinvisie transformeren en opnieuw in de markt zetten. Als Head of marketing mocht ik met het team een…